De waarheid over Nederland

Volgens het CBS (schatting 2011) duurt het in Nederland gemiddeld 16 minuten om een telefoon (tot 3 jaar) te repareren. Dit kan een onderschatting zijn omdat niet alle Nederlanders een iPhone hebben, en het rapport alleen kijkt naar de periode van 1 januari tot 31 december 2011.

Deze tijdspanne geeft echter niet het aantal uren aan dat nodig is om een telefoon te repareren, en kan dus als een schatting worden gezien. Als je een reserve iPhone hebt en bereid bent een paar uur te wachten op de reparatie, zou je nog steeds ongeveer 15 minuten later aan de telefoon kunnen zitten met opdrachten van het reparatiebedrijf in Nederland.

Tegenwoordig komt men er niet meer aan toe om een kapotte iPhone te repareren. De reden is eenvoudig: er is altijd wel ergens iets mis mee. Misschien heeft hij gewoon een schoonmaakbeurt nodig, of een firmware-update, of een software-upgrade. Sommige mensen hebben echter al meer dan een jaar iPhones, en ze zijn nog steeds niet bereid om ze te beschadigen, zelfs niet voor een korte periode, dus geven ze er de voorkeur aan om hun kapotte apparaten op te sturen naar de reparatiebedrijven in Nederland.

Wat gebeurt er na de telefoon reparatie? Als het apparaat gerepareerd is, is het belangrijk dat het volledig wordt afgedroogd, om eventuele corrosie te beschermen en dat de SIM-kaart en de harde schijf worden verwijderd, omdat deze cruciale gegevens bevatten. Het toestel wordt dan teruggestuurd naar de leverancier, meestal de fabrikant, maar soms zit de leverancier in een ander land en gaat het toestel terug naar Nederland.

Nederlandse consumenten hebben de extra luxe van intra-EU mail-in diensten, waarmee apparaten naar Nederland kunnen worden gestuurd en gratis aan de klant kunnen worden overhandigd. Omdat de diensten alleen binnen de EU beschikbaar zijn, wordt deze methode tegenwoordig echter zelden gebruikt, maar ze is wel handig voor mensen die onderweg ten onrechte schade aan hun toestel hebben opgelopen.

Nederlandse consumenten hebben ook de mogelijkheid om hun toestel te laten Gsm repareren of zelfs te verkopen aan organisaties in heel Europa. Veel organisaties willen een toestel wel vervangen, maar betalen slechts een minimaal bedrag, zodat het aan de consument is om te beslissen wat hij met het toestel wil doen. Hij kan het aan een Nederlandse technicus geven om het op iemands telefoon te installeren of om het naar iemand anders door te mailen, of hij kan het aan een lokale expert geven om een evaluatie te maken en de consument te adviseren wat hij met het toestel moet doen.

biedt een breed scala van diensten, waaronder belangrijke oplossingen voor gegevensbescherming die speciaal zijn toegesneden op ad-hoc spelactiviteiten en sociale netwerken, tot zakelijke ondernemingen die wellicht geen expertise hebben in netwerkonderhoud. Er zijn programma’s beschikbaar die een apparaat beschermen tegen hydro-elektrische, elektromagnetische en andere gevaarlijke frequenties.

Aangezien de kosten van mobiele telefoons steeds concurrerender worden, heeft een groot aantal Nederlandse consumenten besloten hun telefoon te vervangen door een smart-phone die gebruik maakt van de nieuwste communicatiestandaarden, die een flexibele installatie en eenvoudig onderhoud mogelijk maken. Op dit gebied concurreren de Nederlandse gamers met elkaar om de beste en betrouwbaarste communicatiediensten aan te bieden.

De toepassingen van games die gebruik maken van telecommunicatiesystemen en telecommunicatieapparatuur zijn enorm. De National Technology Strategy 2010 wil R3 miljard investeren in telecommunicatie-industrieparken in het hele land. Er zijn ook specifieke afzetmarkten gereserveerd voor de ontwikkeling van games, waarbij de regering belooft elke denkbare industrie te creƫren die gebruik maakt van telecommunicatiesystemen.

Als gevolg van de toegenomen vraag naar communicatietechnologie is er een groeiende trend naar draagbare technologie en spelconsoles. Door gebruik te maken van draadloze technologie is het mogelijk deze apparaten aan te sluiten op spelconsoles om de deelnemers te vergemakkelijken.

NEC lanceerde zijn P-compartiment met betrekking tot spelconsoles en zette een landelijk netwerk op dat 3G- en Wi-Fi-connectiviteit bood. P-compartimenttelefoons behoorden ook tot de eerste apparaten die met deze capaciteit werden gelanceerd. Hierdoor konden gebruikers hun draagbare telefoons ook onderweg gebruiken. Als gevolg daarvan hebben gebruikers onmiddellijk toegang tot informatiediensten zoals het dichtstbijzijnde nummer van schoolboeken, de dichtstbijzijnde fruitmarkt, een restaurantgids en details over een vakantiebestemming in de buurt.

Lees meer:
Telefoonwinkel Tilburg