Hoe maak je meerdere foto’s van dezelfde set-up

photobooth huren

Als je er maar één of twee fotografeert, kan het pad een beetje saai worden. Maar als je er meerdere kiest, kun je meerdere foto’s maken uit dezelfde opstelling. In een goede photobooth is er altijd iets om naar te kijken. En aan elke foto zit een verhaal vast daarom worden er veel  photobooth gehuurd.

Terug naar de fotografie

Het schieten van een paar beelden is de eerste stap. Deze stap is bijzonder belangrijk om precies goed te krijgen. Maar als één beeld er echt slecht uitziet, dan kun je het beter terugsturen. Het heeft ook geen zin om te fotograferen als je niet zo tevreden bent met het resultaat. Voor een mooi lachend gezicht met geprononceerde jukbeenderen zijn er verschillende camera-instellingen aan te passen. Het aanpassen van de ISO, de sluitertijd en het diafragma bepaalt hoe scherp je foto wordt. Videocamera’s verschillen in de snelheid en kwaliteit van de video die ze produceren, dus de beste instellingen die u kunt gebruiken zijn die van uw voicerecorderdienstverlener. Een goed gezicht op een foto vereist een gezonde hoeveelheid licht, dus het gebruik van een flitser is ook een goed idee. Als u te dichtbij begint, of te veel tijd besteedt aan één foto, bent u onscherp en is de kans kleiner dat u een goede foto krijgt. De moeilijkheidsgraad van flitsfoto’s kan ook variëren van licht tot hard.

De volgende stap is dus de belichtingsaanpassing. Het aanpassen van deze drie parameters voor je foto is cruciaal als je een goede foto wilt maken. Meer belichting betekent een meer flatterend gezicht. Wervelende ogen en metaalachtige schaduwen krijg je niet met een slechte belichting. Zonder de juiste belichtingsinstelling krijg je misschien een moedervlek of een krabbel op de foto.

De laatste stap is dan het toepassen van een hoge ISO instelling. Om dit te doen druk je op de menu knop, kies je aanpassingen, ga je naar de rond knop en dan Live Clearly. Kies donker omringend effect en druk dan op OK. Nu wordt je foto iets donkerder gemaakt. Om de foto helderder te maken, kies je witte overlay en verlaag je het belichtingsniveau een beetje. De foto wordt weer iets lichter. Een hoge ISO-instelling wordt normaal gesproken gebruikt wanneer u ‘s avonds fotografeert in lichte situaties zoals het winkelcentrum. De volgende foto zal niet al te veel compressie-effect hebben, maar hij zal zeker een aangenamere aanblik geven dan een echt donkere foto nu.

Fotograferen

Foto’s kunnen worden genomen met een ingeschakelde flitser of met een fotocamera. Voor het eerste is goede verlichting nodig, goede verlichting is er alleen bij daglicht, en de camera moet het onderwerp herkennen en de belichtingswaarde steeds bijstellen. Bij het ontwarren van de effecten van flitslicht en foto’s kan de belichting worden aangepast om “maskering” te voorkomen, waarbij omrande gebieden van de foto helderder worden. (Ik raad aan de belichting alleen te verhogen in de donkere gebieden) Om goede en toch naadloze actiefoto’s te maken, moet je niet in de flitser knijpen – sla het apparaat in elkaar en verwijder absoluut al het licht van je gezicht en lichaam. Dit betekent dat je geen echte witte gloed in je foto zou kunnen krijgen. De eerste stap is het gebied te vinden dat ik wil fotograferen, het beeld te schudden of te stoten, en vervolgens de hele foto te schudden terwijl ik de belichting controleer, totdat de details die ik wil heel duidelijk zichtbaar zijn.

Ga nu naar de derde menuoptie – selectie. Selecteer uw onderwerp, versnel of vertraag de actie en klik dan op de knop Begin met fotograferen. U krijgt een melding wanneer de camera de belichtingswaarden berekent. U kunt instellen waar de camera denkt dat de beste foto zal worden genomen. Ga je voor een smiley, een helder lichtklaar portret of een bokeh. Allerlei dingen waar je rekening mee moet houden, zodat je niet eindigt met afschuwelijk mislukte opnamen en je niet vast komt te zitten aan het nemen van meerdere foto’s van niets. En vanwege het overgangsgebied van een foto, zul je niet de ‘perfecte’ voorgrond/achtergrond zien. Voor een duidelijker beeld zoomt u twee keer in voordat u op het te fotograferen gebied klikt.