Hoe repareer je je computer?

Basisproblemen oplossenTechnici komen vaak computers tegen die traag of helemaal niet werken. Daar zijn veel redenen voor en afhankelijk van de storing kan het ofwel softwarematig zijn, ofwel hardwarematig of een combinatie van die twee. Er zijn vier stappen in het proces van probleemoplossing, die hieronder voor uw gemak worden gegeven.

1. Analyseer de details van het probleem – meestal in het geval van hardware-gerelateerde problemen, de oplossing voor dat is eenvoudig, terwijl voor software-gerelateerde problemen, kan het worden herleid tot verschillende toepassingen. Bepaal dus eerst welke toepassing het probleem veroorzaakt. Als u verschillende toepassingen op uw computer hebt geïnstalleerd, ga dan samen met de fabrikant van de apparatuur die u gebruikt na welke toepassing het probleem kan veroorzaken. Als u onlangs software hebt verwijderd, kan uw hardware problemen vertonen, vooral als u deze hebt gebruikt om online-transacties te doen. Controleer dus uw harde schijf om te zien of een virus, spyware of een ander ongewenst programma uw computerproblemen kan veroorzaken. Als u nog steeds geen virus hebt, ga dan naar een IT-winkel om het te halen. Zodra u het virus hebt verkregen, installeert u het op uw computer winkel.

2. Voer een grondig onderzoek uit – het beste moment om dit te doen is onmiddellijk nadat u de melding van het probleem hebt ontvangen. U kunt proberen te zoeken op de officiële website van de fabrikant om te zien of zij een database hebben met fixes voor bepaalde problemen, vooral die software gerelateerd zijn. Als u de afkorting van het probleem niet kunt vinden, ga dan naar de Microsoft VirtualMemory website. Daar vindt u een lijst met foutcodes die met dit probleem in verband kunnen worden gebracht. Als het probleem met uw software te maken heeft, zult u daar waarschijnlijk een foutcode zien staan.

3. Als geen van de bovenstaande problemen met het probleem in verband wordt gebracht, gaat u naar de Microsoftese website. Op de site vindt u een logaritmische weergave van de verschillende diensten die u mogelijk kunnen helpen het probleem met uw systeem op te lossen. Meld u aan bij de Microsoftese site en bekijk de lijst van diensten waartoe u toegang kunt krijgen met behulp van de Microsoft-ondersteuning online. Als u nog steeds geen gebruik kunt maken van alle diensten, kunt u overwegen gebruik te maken van Windows Live Support of het Windows noodnummer voor hulp.

4. Controleer de details van de fout – Als u nog steeds geen gebruik kunt maken van alle services op de lijst, overweeg dan dat het probleem mogelijk in uw hardware ligt. Als u onlangs een nieuw apparaat op uw computer hebt geïnstalleerd, kan er een fout zijn opgetreden in de stuurprogramma’s van het apparaat. Raadpleeg altijd de handleidingen van de fabrikant voor alle nieuwe apparaten die u op uw computer reparatie hebt geïnstalleerd. Als uw hardware geen verband lijkt te houden met het probleem, is dat hoogstwaarschijnlijk een hardwarefout en geen apparaatprobleem.

5. Vergeetachtigheid – Volgens Microsoft is vergeetachtigheid een van de vijf gebieden die het vaakst in verband worden gebracht met DLL-fouten. Als u vergeet de schijfcontrole uit te voeren, kan de fout opnieuw opduiken wanneer u probeert het bestand uit te voeren. Ook kan vergeetachtigheid leiden tot verlies van cruciale gegevens. Daarom is het belangrijk dat u het herstel van de gegevens van uw bedrijf overlaat aan de handen van experts. Zorg er ook voor dat alle gebruikers die gemachtigd zijn om de computer te gebruiken, zich bewust zijn van het belang van het maken van back-ups van gegevens.

6. Test uw geheugen – het testen van uw geheugen is een effectieve manier om te bepalen of uw RAM goed werkt. U kunt dit doen door het RAM-geheugen met kleur te verlichten en vervolgens een willekeurige toets op het toetsenbord in te drukken. Blijf op de toets drukken tot de ‘powers’ op het display verschijnen. Zodra de ‘powers’ verschijnen, kan de computer net als normaal worden uit- en aangezet. Geef het ongeveer tien seconden voordat u op de startknop drukt om de computer af te sluiten. Dit zorgt ervoor dat de gegevens worden opgeslagen en dat de computer goed kan opstarten.

7. Windows Diensten – Windows diensten zijn een manier waarop de computer installeren verschillende taken beheert, zodat geen enkele partij controle heeft over de andere partij. Als de services niet beschikbaar zijn of een probleem veroorzaken, is het tijd om de Microsoft Support website te gebruiken, zodat een probleemoplossing kan worden gevonden.