Hoe word je een netwerkbeheerder?

Netwerkbeheerder zijn geeft je de flexibiliteit en de mogelijkheid om apparaten op afstand te beheren. Als u geïnteresseerd bent in het spelen van een diepere rol in IT-beheer van uw apparaten, kan dit een goede keuze voor u zijn.

Er zijn verantwoordelijkheden en beperkingen tegen systeembeheerders die zomaar bestanden verwijderen of de verbinding met een netwerk verbreken, zonder dat er contact wordt opgenomen. Daarom is het belangrijk om een goede werkrelatie te onderhouden en voortdurend te communiceren.

U moet bekend zijn met het beleid en de procedures van uw organisatie voordat u een strategie kunt opstellen om uw ICT-omgeving effectief en efficiënt op uw bedrijfsdoelstellingen af te stemmen.

Belangrijke functies kunnen zijn: netwerkbeheerder, ICT-specialist, ICT systeembeheerder, beveiligingsbeheerder, netwerkingenieur en informatiebeheerspecialist. Het is belangrijk om na te gaan welke specifieke vaardigheden van u worden verlangd en vervolgens een plan  om een app te ontwikkelen.

Er zijn vaardigheden waarmee u voor een bepaalde functie in aanmerking kunt komen. Deze worden een “mismatch” genoemd en u moet het vermogen hebben om snel te leren, zich snel aan te passen en met veel energie te werken.

Omdat je autodidact bent, kun je ook in aanmerking komen voor sommige van deze rollen, afhankelijk van je bekwaamheid en belangstelling. De netwerkbeheerder zou technisch gezien ter plaatse kunnen zijn, maar het is waarschijnlijker dat je vanuit een bedrijfseenheid werkt waar je vastgestelde procedures en beleidslijnen hebt die dicteren wat je wel en niet mag doen.

Van de ICT-specialist wordt verwacht dat hij of zij een uitgebreide kennis heeft van alles wat met IT te maken heeft en kan uitblinken op een bepaald gebied, of kan gedijen vanuit een positie van invloed op een breed deskundigheidsgebied. De ICT-specialist wordt meestal belast met de technische aspecten van het veilig omgaan met elektronische informatie, het organiseren en opslaan van gegevens, en in geval van nood het opzetten en herstellen van diensten. Afhankelijk van je opleidingsniveau kan het zijn dat je uitblinkt in een bepaalde vaardigheid en vervolgens een ander aspect van ICT moet oppikken.

Om ICT-specialist te worden, moet je een opleiding hebben genoten – dit hangt af van de school waar je hebt gestudeerd en of je al dan niet een diploma kunt behalen. Zoals eerder gezegd, heb je ook een certificering nodig – als je voor een bedrijf gaat werken, moet je weten wat voor opleiding en certificering zij van hun werknemers verlangen.

Engels spreken en verstaan is essentieel, net als met anderen kunnen omgaan en communiceren. Als u geen Engels spreekt of verstaat, bent u ernstig in het nadeel wanneer u probeert te communiceren met collega’s, klanten en werkgevers.

Er zijn heel wat verschillende cursussen die je kunt volgen om ICT-geschoold te worden, en het is belangrijk te onthouden dat dit een continu proces is en geen eenmalige gebeurtenis. U moet blijven leren en uw vaardigheden op het gebied van ICT en aanverwante gebieden blijven ontwikkelen. Het ITIL-opleidingssysteem is een geweldige bron voor docenten die hun vaardigheden willen verbeteren en willen doorstromen naar meer geavanceerde rollen, zoals projectbeheer, ICT-strategie en informatiebeheer.

Denk na over wat u interessant vindt om na te streven; soms is het niet helemaal wat u in eerste instantie wilt doen, maar iets wat u gaandeweg moet oppikken. Het is waar dat je misschien ontdekt dat je houdt van elektronische beeldvorming die je als hobby onderneemt, maar naarmate je je meer verdiept in de interesses van je specialisatiegebied zul je ontdekken dat het misschien in je kerngebied van werk wordt opgenomen.

Net als op elk ander gebied van het leerproces is het belangrijk dat u uw eigen onderzoek doet. Zoek de antwoorden op de vragen waar je een antwoord op nodig hebt. Vertrouw niet alleen op de informatie die je in de klas krijgt, je kunt altijd bij je eigen afdeling informeren naar de antwoorden op de vragen die je hebt. Ongeacht je individuele voorkeuren, zul je merken dat er een aantalGeneralands of Information Technologythat je het meest geschikt voor zult zijn. Dit heeft gewoonlijk te maken met een gebrek aan fundamentele computervaardigheden en kennis van de basisbeginselen. Andere stijlen van ICT-opleiding zullen vereisen dat je een beter inzicht hebt in een bepaald project en de context ervan in een organisatie.

Kies een tempo dat u bevalt en wees bereid om uw tempo aan te houden. Er zijn veel voordelen aan het ITIL-tempo, waaronder de nadruk op proces en methodologie. Deze methodestroom werkt goed voor het applicatie ontwerpen en implementeren van projecten van elke omvang. U zult in staat zijn om eenvoudige acties te gebruiken om modellen op te stellen om uit te voeren, en dit kan worden vergeleken met iets wat u in een klassikale situatie zou kunnen leren.

Als ik zou moeten schrijven over de beste voordelen voor de opleiding Information Technology Project Management, zou ik zeggen dat de nadruk moet worden gelegd op de examenvaardigheden van de student. Er zijn veel plaatsen waar je je vermogen om te slagen kunt verbeteren. Je wilt er zeker van zijn dat je de hulpmiddelen hebt die je nodig hebt om de juiste vragen te kunnen stellen.

Het is ook belangrijk te onthouden dat ITIL een gemeenschappelijke oefening is en dat u een woordenboek van woorden en acroniemen zult moeten ontwikkelen.

Lees meer:
Netwerkbeheer