Hoe zorg je voor je edelstenen:

Behandeling

Er zijn veel verschillende manieren waarop edelstenen worden behandeld. Elke methode is geschikt voor bepaalde soorten edelsteen. Waterstenen zijn vaak het gemakkelijkst te behandelen omdat ze relatief eenvoudig zijn. Als edelstenen met chemicaliën moeten worden behandeld, zal dat ernstiger zijn. Alleen correct behandelde edelstenen kunnen een glorieuze gloed hebben. Om het type steen te kennen is het door zijn determinatie. weggeven tekenen dat een edelsteen een vreemd lichaam in zich heeft zijn barsten in het doorschijnende oppervlak van de steen. Kijk naar de steen onder het licht en men zal weten welk type steen het is zonder ernaar te kijken. De meeste hardassen zijn vrij eenvoudig te behandelen. Ze kunnen geborsteld worden met zacht water, of als dat niet werkt probeer je de steen in vorm te krijgen met iets als bevochtigen met water en zeep. Als zeep niet werkt op een speksteen is de volgende stap om hem te weken in water en zeep. De steen zal er meestal relatief beter uit komen als zeep wordt gebruikt. Het nat maken van een zachte steen is bijzonder belangrijk. Hij moet ongeveer een uur verzadigd zijn met water en zeep. Sommige vrouwen adviseren een dikkere vloeistof, zoals water, te gebruiken. Een van de grootste problemen met veel hardasses is dat ze door overmatig stylen een ongewenste glans kunnen krijgen. Sommigen adviseren ook om ze in zeep te weken, maar ik heb dit nooit als waar ervaren. Verzorg je sieraden gewoon door ze te stylen en hoe minder ze worden blootgesteld, hoe minder kans er is dat ze beschadigd raken. Over het algemeen zijn de meeste zachte stenen heel gemakkelijk te onderhouden. U kunt een sieradenpoetsdoekje kopen bij de juwelier, of ze wassen met heet water en zeep. Dit laatste wordt vaak aangeraden omdat de zeep door de warmte van uw hand het vuil beter kan afslijten, en het zorgt voor een glanzender steen. De stenen die u al bezit, moet u op deze manier behandelen. Misschien wilt u experimenteren met een iets donkerder keramische coating op uw zachte steen, of u kunt experimenteren met uw eigen zelfgemaakte batik. Het doel van het bad is om opgehoopt vuil te verwijderen, en de coating zal ongeveer een jaar meegaan, of langer voor de meeste goede stenen. Na een jaar afspoelen met water en zeep, of afdrogen met een zacht potlood en dan opbergen in een plastic zak. U hoeft nooit met een zachte doek schoon te maken.

Een paar snelle ziektepreventietips:

Het is de maand van liefde en veiligheid, dus laten we aandacht vragen voor de ontwikkelingslanden door een beetje stijlvoller te zijn dan onze voorgangers en hier volgt een kleine tip over de zorg voor uw edelstenen:

Hoewel zeep en water geweldig zijn, zal je er zeker niet mee aankomen. Als je zeep het vuil verwijdert, zal het ook de gloed verwijderen. Een beetje afwas zal ook de ongewenste vlekken verwijderen. Veel edelstenen zijn bedekt met mineralisatie en zullen hun glans verliezen als ze nat worden. Om ze terug te krijgen moet je misschien genoegen nemen met het op één na beste, een antiek zilverpoetsmiddel. U kunt een poetsmiddel voor alle doeleinden kopen of een kleine hoeveelheid toevoegen om het vuil op te zuigen.

Opmerking – De meeste juweliers zullen uw edelstenen polijsten als het uw fout is of als u het onder hun aandacht hebt gebracht.

Vandaar dat een beetje zorg en reservetijd voor jezelf misschien alles is wat je nodig hebt om die glanzende look voor een feestje te krijgen.Happy gem collecting!